7 Mayıs 2009 Perşembe

Gerginlik Hat Safhada...

Daha ikinci maçtan takımlar ortalığı karıştırmaya başladı. Dün gece oynanan iki maçta da tatsız sahneler ortaya çıktı. Daha serilerin ikinci maçlarında bu şekilde atışmalar serilerin devamı için bir hayli endişe verici. Böyle uzun serilerde oyuncular maça bir önceki maçın birikimi ile çıkıp cevap vermek isteyebilirler veya ufak bir atışma bile geçen maçlarda oluşan gerilimin devamı olarak büyük olaylara gebe olabilir. Bu serilerin bitmesine en azından 3 maç olduğunu düşünürsek başka olay çıkmaması zor gözüküyor.

Gecenin ilk maçında Boston Celtics - Orlando Magic arasında oynanan mücadelede aslında Boston'un ezici üstünlüğü ile sakin bir maç geçiyordu. Orlando'lu oyuncular sanki ilk maçın kazanmanın etkisi ile çok rahat mücadeleden yoksun bir oyun sahaya koyuyorlardı. Boston'da ise benchten gelen Eddie House'ın mükemmel oyunu vardı. Eddie House potayı gördüğü her yerden müthiş bir yüzdeli oynuyordu ki bir pozisyonda Rafer Alston eli üzerinde gönderdiği üçlükten sonra kimsenin anlamadığı nedenle Rafer Alston'dan kafasına tokatı yedi. Şamarı indiren Alston'ı hakemler yakalayamadı ama Nba yönetiminden bence en az bir maçlık bir ceza çıkar. Orlando'da olaylara başka bir oyuncunun karışmaması ve Alston'ın direk oyundan çıkarılması sonucu olay fazla büyümedi. Zaten ilk maçı kazanan Orlando bir an önce bu maç bitsede evimize dönsek diye oynuyordu ki bu sebepten olaylara karışacak halleri de yoktu. Alston nasıl ruh haliyle o tokatı attı şahsen ben hala anlamış değilim buradan izleyin. Yukarıdaki fotoğrafta Alston, House'a alt dudaktan bir öpücük verecek gibi duruyor oda ayrı bir konu, tabi ki blog'ta böyle şeyler konuşmuyoruz. Ailenizin blog'u olarak görev bilinçi içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Los Angeles Lakers - Houston Rockets maçında ise iki takım oyuncuları arasında bir hesaplaşma var gibiydi. Birbirlerine çıkışta görüşelim tavırları ile yaklaşan oyuncular maçı iyice germeyi başardı. Kobe maç boyunca onu tutmak için varını yoğunu ortaya koyan ve Kobe nasıl tuturur diye sayfalarca bir dosya hazırlayan Shane Battier karşısında her basketi sonrasında maç boyunca sözlü bir şekilde sen beni tutamazsın diye Battier'i tahrik etmeye çalıştı. Luis Scola - Luke Walton gerginliği ise fitili ateşmeye yetti. Aslında olayları başlatan Lamar Odom oldu. Scola'yı açıkça tahrik eden Odom amacına Luke Walton sayesinde ulaşmayı başardı. Yine Odom'un Scolayı tahrik ettiği pozisyonda olaya salça olan Walton artık Scola'ya ne dediyse Scola'nı tepkisi büyük oldu. Walton'ın Scola'ya söylediği laf sonrası Scola'nın kızgın bir şekilde Walton'a dönüp ne dedin sen dediğini açıkça gördük. Lamar Odom'un ortalığı karıştırdıktan sonra kameranın içine bakıp pis pis sırıtması ayrı bir çirkinlikti. Bu pozisyondan ihraç çıkmadı Lakers adına 2 teknik faul, Houston adına da 1 teknik faulle olay kapandı derken pozisyonun devam eden hücumunda bu sefer Derek Fisher, Scola'ya herkesin gözü önünde dirsek atarak oyundan ihraç oldu. Çok gaddarca bir dirsekti açıkcası topla alakasız bir pozisyonda direk oyuncuyu hedef alan darbe oldu. Videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Bu tepkileri Scola'nın açıkcası birazcık çaktırmadan yaptığı oyun çirkinleştiren hareketlerle dolu Arjantin ekolündeki oyununa bir tepki olduğunu düşünüyorduk ama Kobe'nin Ron Artest'e attığı dirsek ile bunun Lakers'ın oyunu kaosa sürükleyip rakibini sinirlerini germeyi planlayan bir oyun anlayışının ürünü olduğunu gördük. Hakemin bu net dirseği görmeyip Artest'e hücum faullü çalması ile Artest'in şalterleri attı ve Kobe'nin üzerine yürüdü ki bu onun için maçın sonu demek oluyordu.Artest'in çıldırışının videosu burada. Oyuna gelip oyunda ihraç olan Artest'in yokluğunda Houston'ın artık maçı kazanması mücizelere kalmıştı ki bu da Lakers'ın amacına ulaştığını gösteren bir sonuçtu. Maçtan sonra Kobe Bryant'a gerginlikler sorulurduğunda verdiği "burası Playoff böyle şeyler doğal" cevabı Lakers'ın ikinci yarı bu gerginliği yaratmasının bir oyun planı olduğunu açıkça belli ediyordu. Üçüncü maç için şunu söylemeliyim ki onları hiç dost bir ortam beklemeyecek. Houston o maçı Lakers adına cehenneme çevirmek için elinden gerekeni yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder