5 Mayıs 2009 Salı

LeBron James Mvp Ödülüne Kavuştu

Mvp ödülünde bir süpriz yaşanmadı ve Lebron 121 gazeteci ve televizyoncunun oy kullandığı oylamada 109 kişiden tam puan alarak 1172 puanla birinci oldu. Oylamada ikinci olan Kobe Bryant 698 oy, üçüncü Dwyane Wade ise 680 oy almayı başardı. Rakiplerine büyük fark atarak ödülün sahip olan LeBron James bu ödülü sahibi olmayı başaran en genç oyunculardan bir oldu. 24 yaşında olan gelecekte bu ödülü bir kaç kez daha alacak gibi. Mükemmel bir sezon geçiren oyuncu takımını ligin en üstüne çıkarmayı da başarmıştı.

Mezun olduğu St. Vincent-St. Mary's lisesinde gerçekleştiren ödül töreninde yaptığı konuşmada ödülü takımlar arkadaşları sayesinde aldığına vurgu yapan oyuncu ödülün aslında bir takım ödülü olduğunu ve bütün takımın adına bu ödülü aldığını söyledi. Takımdaki 14 oyuncuyu kürsüye davet eden James aslında hayalinde çoçukluğunda beri şampiyon olmayı istediğini bu ödülünde çok anlamlı olduğunu ama şampiyonluğun onu daha çok mutlu edeceğini söyleyerek aslında herkese bu sene şampiyonluğu kazanmak için ne kadar motive bir ruh halinde olduğunu üstü kapalı olarak belli etti.

Üniversite'ye gitmeden liseden draft edilen bir oyuncu olan LeBron James Nba'de oynamaya başladığından beri ona yapılan süper star muamelesini sahada gösterdiği oyunla fazlası ile hakediyordu. Bu ödülle kariyerini taçlandırmış olan oyuncu sezon içerisinde 28,4 sayı, 7,6 ribaunt, 7,3 asist, 1,7 top çalma, 1,2 blok ortalamalarıyla bu beş kategoride de takımın lideri olmayı başardı. Aynı zamanda sayı krallığında ikinci olan oyuncu takımının her şeyi durumunda. Şampiyonluğa giden yolda önüne çıkan bütün engelleri bir bir geçmeye and içmiş olan oyuncu bu ödülle daha fazla ivme kazanacağını düşünüyorum. Kral taçını taktı artık onu tutabilene aşk olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder