2 Mayıs 2009 Cumartesi

Orlando Magic: 4 - Philadelhia Sixers: 2

Philadelhia için artık sezon kapandı. Serinin ilk dört maçında çok iyi bir mücadele ortaya koyan, geriye düştüğü maçları bile çevirmesini bilen takım dördüncü maçın sonunda Hidayet'in attığı maç kazandıran basket ile sanki seriyi kafalarında bitirdiler gibiydi. Geçen sene Detroit karşısında olduğu gibi 2-1 öne geçtiği ilk tur playoff serisinde rakibine 4-2 ile elenmekten kurtulamadılar. Orlando son maçta Howard'ın yokluğuna ve Hidayet'in maçtan atılması ile son dakikalarda oynaması dezavantajlarına rağmen çok akıcı bir oyun sahaya koyarak seride geri kalan maçlarda yaptığı hataları tekrarlamadı ve seriyi bir deplasman galibiyeti ile noktalamış oldu.

Orlando'da ilk üç maçta Hidayet ve Lewis'in sakatlıklarını tam olarak geçmemesi nedeniyle yeterli verimi almadı. Dördüncü maçla birlikte devreye giren Hidayet ve son iki maçta harika oyunlar çıkaran Lewis sayesinde rakibini geçmeyi başardı. Özellikle son maçta, rakibine dirsek atan Howard'ın cezası nedeniyle oynamamasına rağmen takım halinde çok iyi bir oyun ortaya çıkaran Orlando; Lewis'in 29 sayı, Gortat'ın 11 sayı, 15 ribaunt, Hidayet, Alston, Reddick ve Pietrus'un faydalı performansları ile serideki en rahat maçını kazandılar. Howard serinin ilk beş maçında aslında çok iyi performans göstermişti. Onsuz takımın bu kadar iyi oynaması gerçekten ilginç. Howard beş maç boyunca %68 şut yüzdesi tuturup 24 sayı, 15,8 ribaunt ve 2,8 blok ortalamaları ile adeta pota altını karartmıştı. Hidayet ise beklenen performansı dördüncü maç gösterdi ve o maçta serinin en kritik basketi atarak seriye imzasını atan oyuncular arasına girdi. O basketi atmasıydı ve o maçı kaybetselerdi seri Philadelhia lehine 3-1'e gelebilirdi. 3-1'in morali ile oynayacak Philadelhia'nın Orlando'yu eleyebilmesi o kadar da zor olmazdı. Hidayet böylelikle bir basketle serinin kaderini belirleyen oyuncu oldu.

Philadelhia Andrea Miller ve Andre Iguodala dışında istikrarlı bir skorerin yokluğunu fazlasıyla hissetti. Bazı maçlarda benchten çok iyi katkılar alsa da bunu serinin tamamına yayamadı. Seriye çok iyi başlayan takım da böyle uzun serileri oynamanın daha komple takımların işi olduğunu Philadelhia yönetenler anlamışlardır herhalde. Philadelhia'dan daha iyi bir takım olduğunu her seferinde dile getirdiğimiz Orlando serinin devamında ağırlığını koydu ve Philadelhia buna hiç bir şekilde cevap vermedi. Dördüncü maçta Hidayet'in üçlüğü ile yıkılan takım bir daha toparlanamadı ama Orlando serinin önceki maçlarında 2 defa Philadelhia'ya aynı şekilde yenilmişti. Onlar her seferinde toparlanıp rakibe cevabı geçiktirmediler. Bu özellik bile Orlando'nun Philadelhia'dan daha iyi bir takım olduğunun göstergesi. Yaz döneminde Philadelhia'nın eksik bölgelerine yapacağı birkaç hamle ile çok daha iyi bir takım haline geleceğine inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder